Foto
Een dun laagje aas belemmerd me stek.
De 2e maand is al in volle gang. Eindelijk kan er weer gevist worden nu dat 'het ijs gebroken is'. Met de eerste 2 korte pen sessies word het nu wel eens tijd om de stokken uit de kast te halen.

Het is mooi weer als ik besluit om morgen eens een dag sessie op een  relatief (voor mij) nieuw watertje te maken. Die avond word het nodige materiaal klaar gemaakt voor gebruik. De volgende morgen maak ik de rest van me spullen gereed en maak ik me voer aan. Ik heb besloten om zo min mogelijk te voeren dus word er maar een beetje aangemaakt. 1 hengel word voorzien van een chod-rig met een Discharge pop-up dumbel green tigernut. Deze keuze maak ik omdat ik zowel visueel als reuk en smaak wil combineren omdat ik hier niets wil bijvoeren. Dit haak aasje is anders als andere pop-ups, naast de sterke geur en een felle kleur wasemt dit aas een felle vloeistof uit. Dit zorgt er dus voor dat er een soort van visuele walm rond je haak aas hangt. In mijn ogen is dit echt een aanrader in wat koudere tijden en vooral in helder water. De andere hengel word voorzien van een relatief ligt en plat loodje met een onderlijn van krap 10 centimeter. Hier aan bevestig ik een 14 mm boilie en doe er een pva stick aan. Door de lage temperatuur van het water wil ik de karper niet over voeren dus ook hier word geen enkele boilie bij gevoerd.  

Eenmaal aangekomen op de stek blijkt dat het toch wel flink heeft gevroren en ik met 1 hengel niet op de plek kan liggen die ik voor ogen had. Maar goed, we zijn niet voor één gat te vangen dus probeer ik het aan de andere kant van het water. In de middag is er een matige wind op het water komen staan en dreef het ijs naar de kant. De laatste 2 uurtjes werden dan ook benut op de andere plek. Helaas is het deze sessie zeer stil gebleven desondanks heb ik me rijkelijk vermaakt met de vele vogels en overige natuur om me heen. 1 ding is zeker, Ik weet de weg nog naar de waterkant en ik verlang dan ook al weer naar de volgende vrije uurtjes.
Leave a Reply.