Nieuw water, nieuw avontuur!

Het is nu een 2 weekjes geleden toen ik plots een water ontdekte met een aantal zeer interessante vissen.De temperatuur was inmiddels gestegen tot over de 25graden en ik heb de vissen massaal zien paaien. Ook de dagen erna heb ik in een aantal uren bijna heel het bestand kunnen zien en dit heb mij laten besluiten dat ik dit jaar ook dit water eens ga bevissen en dan vooral dag sessies.Een grote uitdaging met 4 hele mooie vissen als target. 1 koi van een behoorlijk formaat, 2 schubkarpers die naar mijn schatting over de 15kilo gaan! En een hele mooie Vol-schubspiegel.
Het water is niet heel groot maar wel diep, naar horen zeggen is het een oud grint gat. Wat misschien wel het mooiste en tevens het moeilijkste is aan dit water is dat het zeer helder is maar dat is zeker wel een uitdaging!!!

Paar dagen na het eerste bezoek besloot ik de penhengel maar eens er bij te pakken toen ik me ronde deed.
De pen stationeerde  ik net langs de in het water hangende bomen.

Een aantal mais korrels liet ik  in de buurt van me dobber landen, het wachten kan beginnen. Echter duurde dit niet lang voor me dobber met een rotgang onder de wateroppervlakte verdween, ik sla aan......niks? Ogenblikken later werd me duidelijk dat dit een lijn zwemmer was, jammer. Niet veel later krijg ik weer beweging, de dobber verdween langzaam schuin onder water. Hangen, maar helaas was ik niet in staat deze brok van geweld te stoppen voor hij tussen de takken schoot. Het noodlot brak aan 'knap' weg vis, tja 22/100 tegen een obstakel vissen is niet echt slim achteraf.
Opnieuw werd alles klaar gemaakt en het plekje werd weer voorzien van wat maïskorrels. Na ongeveer een half uur weer een aanbeet, wat een adrenaline gieren er door je lijf als je sta te drillen net naast de takken van de struiken. Deze keer lukte het me deze karper uit de struiken te houden. Hij is ook wel een maatje kleiner maar dat het niet minder leuk.
Me eerste keer vissen op nieuw water en in een aantal uurtje en direct resultaat. Nu de kop er af is wil ik het water graag snel eens groot aanpakken. 

Eerst een paar foto's van wat ik de afgelopen dagen heb gezien! 
Foto
Dit is de eerste karper die ik zag. later bleken er nog veel meer te zitten.
Foto
Van uit de struiken waren ze goed te zien.
Foto
5 karpers bij elkaar, de vis met het wondje is volgens mij ook een mooie.
Foto
1 van de target vissen.
Foto
De koi!
Foto
Niet de scherpste foto maar wel een mooi hoog visje. en tevens de eerste op dit water.Leave a Reply.